Местенцето

Здравейте и добре дошли в нашия шарен и красив свят!

За по-любопитните от вас ще се представим и чрез думи:

Казвам се Красимира и съм магистър логопед. През 2006 година синът ми беше диагностициран с Общо недоразвитие на речта. До голяма степен, това провокира академичната ми специализация в областта на Логопедията и любовта ми към специалните деца, техните специални нужди и особености. Виждах, че за специалните  деца българското училище често е неуютно,  неразбиращо и много тъжно място.  След срещата ми със Станимира и съвместната ни работа, повярвах още по-силно, че всяко дете може да бъде щастливо, докато учи. Така се роди нашата мечта - да създадем цветно, красиво и спокойно мeстенце за нашите специални деца!

Казвам се Михаела и съм бакалавър по специална педагогика. От 2011 г. работя като ресурсен учител в училище. Никога не съм си представяла, че ще се занимавам с това, но ето че животът имаше други планове за мен. Моето вдъхновение произтича от всяка малка или голяма крачка напред, която правят смелите деца, с които работя. Работата ми вМестенцето ми помогна и аз да намеря своето местенце, където да се чувствам специална.

Казвам се Светлана и съм доктор по клинична психология. Научните ми интереси са свързани с изучаване на мистичния опит и себеразвитието. Участвала съм в различни проекти, свързани с деца, с тийнейджъри с предизвикателно поведение и възрастни хора. От 2014 година работих активно с хора, които злоупотребяват или са зависими от психоактивни вещества, алкохол и хазарт. Завършила съм основното си обучение по Транзакционен Анализ (курс 404, четири години) и продължавам  специализацията си за психотерапевт  с работа под супервизия. Убедена съм, че когато човек е е в група, каквото и да му се случва, ако е добре свързан, може да го преодолее. Обичам много да пътувам. Работата ми вМестенцето ми носи  удовлетворение, защото продължавам да се уча да забелязвам малките крачки, които деца и възрастни правим по пътя на осъзнатостта и по-лесната адаптация в реалността.

Казвам се Еми и съм магистър ерготерапевт, и монтесори педагог. За мен децата са вдъхновение, предизвикателство и източник на положителни емоции. Винаги успяват да ме изненадат и усмихнат. Всяко дете е специално- със своите силни и слаби страни, със своите индивидуални нужди. То е като кутия пълна със съкровища, която нямам търпение да отворя.

Казвам се Йоана и съм магистър по Логопедия. Професионалния ми опит е много разнообразен и „пъстър“, каквито са и децата, с които работя. Имам опит в работата с деца със специални образователни потребности, обучителни трудности, артикулационни нарушения, езикови нарушения на развитието, генерализирани разстройства и други. Тези, които ме познават, знаят колко обожавам работата си и как мога да говоря за нея и децата постоянно. Всеки ден и всяка сесия с дете е ново приключение, на което се оставям самото то да ме заведе и да ми покаже вътрешния си свят, а моята цел е да го опозная и да му помогна да бъде най-доброто си „аз“, да се изразява и да се открие пред света.

Казвам се Станимира и съм магистър специален педагог. През 2012 г. станах част от програмата „Заедно в час“. Там срещнах много хора, които всекидневно доказват, че всяко дете може да постигне успех, когато някой вярва и работи целенасочено за постигане на резултати.  Малко по-късно, през същата 2012 г. срещнах и Краси, с която имам привилегията да работя и до днес. Заедно с нея отворихме  Местенцето, в което ще сбъдваме мечтата си – Всяко дете да се чувства спокойно, подкрепено и уверено, за да разгърне пълния си потенциал, да открие таланта си и да се увери, че ученето може да е приятно, забавно и желано занимание!