Местенцето

„Професии в Местенцето“ - Археология

В първата среща от поредицата „Професии в Местенцето“ децата ще бъдат истински археолози!

Кога? 11 юни (събота) от 10.00 ч. до 12.00 ч.

Къде? В „Местенцето“ на ул. „Алабин“ 50А (срещу Съдебната палата)

Кой? Срещата ще се води от Кристина Косева и Александър Харизанов. Те са завършили бакалавърска и магистърска степен по археология в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Кристина е докторант в Националния археологически институт с музей при БАН (НАИМ-БАН), а Александър - миналата година е защитил докторска дисертация към Катедра „Археология“ в Софийския университет. И двамата са специалисти в областта на римската археология, като през последните десет години са участвали в разкопки на множество обекти в София и страната.

След срещата ни с тях, смело можем да кажем, че Александър и Кристина са изключително вдъхновяващи и ние сме истински щастливи, че приеха поканата ни да са участници в нашата поредица от срещи „Професии в Местенцето“!
 
Какво? Децата ще се запознаят по интерактивен начин с археологията – нейната същност и значение и в продължение на два часа ще бъдат истински археолози! Ще търсят и намират заровени артефакти, ще разкриват, документират и анализират материални останки…

Как? Като се свържете с нас на ел. адрес: ela@mestenceto.com, с лично съобщение във FB страничката ни или на тел. 0886 003731 (Красимира Стоицева). Необходимо е предварително записване до  9 юни, т.к. местата са ограничени.

Целта на поредицата срещи „Професии в Местенцето“ е децата да обогатят своите знания; да разберат приложението на част от нещата, които учат в училище; да се мотивират да търсят и експериментират, а защо не и да открият бъдещата си професия…