Местенцето

Местенцето стартира кампания „Да отворим раклата на баба“

В сезона на черешите, сладоледа и топлите вечери, си припомнихме за някои позабравени игри и никак не се изненадахме, когато нашите деца с ентусиазъм заподскачаха на дама и ластик, упорито се опитваха да подредят кубчето на Рубик и не се разсърдиха, докато играем на „Не се сърди човече“. Така внезапно дойде и нашата идея, в която ще се радваме да се включите! Всички са поканени!

Отворете сандъка на баба и ни разкажете за игрите от вашето детство, а ако имате запазени играчки или книжки, на които искате да дадете нов живот – ние с радост ще ги приемем и ще играем с тях внимателно и с много любов!

Очакваме с нетърпение правилата на вашите любими игри на ela@mestenceto.com и пратките ви на адрес: гр. София, ж.к. Люлин 3, бл. 380, ат. 1А, за “Местенцето“.

Стартираме тази инициатива с цел да обогатим нашия и опита на всички деца в „Местенцето“, защото вярваме в силата на детската игра. За нас играта е израз на радост, забавление, креативност и въображение. Докато играят, децата се учат да управляват и изразяват емоциите си, да опознават и разбират заобикалящия ги свят. Играта осигурява основата на ученето, включително обогатяване на езика, развиване на мисленето и социалните умения, помага на детето да разсъждава и да прави изводи, да обобщава и синтезира, да спазва правилата и да се кооперира. Знаем, че знанието е трайно, когато е преживяно и усетено. В играта децата учат неусетно, без принуда и с усмивка!

Очакваме с нетърпение да отворите „раклата на баба“ и да ни споделите вашите съкровища!

За всякакви въпроси и коментари, не се колебайте да се свържете с нас!