Местенцето

Група за развитие на социални и комуникативни умения

Започна записването за новата ни група за развитие на социални и комуникативни умения

Кога? Всеки вторник и четвъртък от 18.00 до 19.30 ч.

Къде? Ул. „Алабин“ 50А

За кого? Групите са подходящи за всички деца на възраст между 4 и 11 години

Групата се води от логопед, клиничен психолог и специален педагог.

Защо? Често към нас се обръщат родители, които търсят подкрепа за своите деца, на които им е трудно да се адаптират в нова среда, да играят и общуват с връстниците си по „приемлив“ начин, да изчакват своя ред, да се справят с емоциите си, имат беден активен речник, изостават в езиковото си развитие, не могат да инициират, участват и поддържат разговор… Работата в малка група в подкрепяща и спокойна среда, има редица предимства за справянето с подобни предизвикателства.

По време на груповата ни работа ще обърнем внимание на конкретните потребности на всяко едно дете и ще поставим цели, които заедно да постигнем за определен период от време с методи, съобразени с интересите на детето. За целта е необходима предварителна консултация с нас, за да обсъдим Вашите очаквания и притеснения, както и силните страни на Вашето дете.

Други често задавани въпроси:

Колко деца има в групата? До девет.

Колко специалисти работят с децата едновременно? Двама или трима.

Не е ли по-добре да се работи с детето индивидуално? Участието в група има различна динамика и детето не само учи, а може и да практикува социалните и комуникативни умения, които развива. Участието в група е предпоставка за развитие на важни умения, като: работа в екип, говорене пред публика, активно слушане, уважаване на личното мнение и пространство,…

Не е ли по-добре детето да е в група на свои връстници и да няма по-малки и/или по-големи деца? Нашата практика показва, че често децата учат много по-добре едно от друго и че контактът на децата с по-големи и/или по-малки от тях винаги е полезен и за двете страни.

Допускат ли се родители в групата? Първата ни среща е само с Вас и Вашето дете. След включване в групата, ще получавате всекидневна обратна връзка, но няма да участвате пряко в груповите дейности.

Как мога да включа детето си в групата? Като се свържете с нас на ел. адрес: ela@mestenceto.com, с лично съобщение във FB страничката ни или на тел. 0886 003 731 (Красимира Първанова).

Очакваме Ви!